Како што го завршуваме 4тиот проектен резултат од Еразмус+ проектот „Едукативни алатки за одржлив развој“, горди сме што можеме да ве известиме за успешното завршување на значајнo достигнување. 4тиот проектен резултат, кој имаше за цел создавање на мобилна апликација која ги интегрира помагалата за учење развиени во текот на проектот, стигна до својата завршна фаза.
 
Оваа иновативна апликација, која содржи квизови за суштински концепти за одржлив развој, културни согледувања и препознавање на сличностите и разликите, е специјално дизајнирана за лица со попреченост, опремена со различни функции за пристапност за да се обезбеди сеопфатна употребливост.
 
Нашите заеднички напори се базираа на тоа содржината на мобилната апликација и на веб-страницата на проектот да бидат достапни на локалните јазици на секоја организација учесничка. Оваа насоченост ја нагласува нашата посветеност да ги направиме нашите ресурси достапни и релевантни за секој корисник, без оглед на нивната локација или јазик.
 
Горди сме од достигнувањата во оваа фаза и се радуваме на позитивното влијание што апликацијата ќе го има врз младите лица со интелектуална попреченост. Досегашниот напредок е доказ за напорната работа и посветеноста на сите вклучени во овој проект. Ја упатуваме нашата најдлабока благодарност до сите учесници за нивниот придонес и посветеност кон унапредување на образовните искуства на младите лица со попреченост.
 
Повеќе информации за проектот можете да најдете на официјалната веб страна на проектот: https://greengrowth.mdu.mk/

Calls & Announcements Повици и соопштенија