Помеѓу 4 и 10 октомври, во Измир, Турција, ја спроведовме 4-тата активност, младинска размена, од проектот ЕМВИМИЛ (Зајакнување на младите со оштетен вид за понезависен живот).

Прекрасна, сончева Турција не пречека со топлина во текот на целата мобилност. Уште еднаш го откривме големото гостопримство и добрина на турскиот народ.

За време на Младинската размена, учесниците развија или подобрија збир на меки вештини; развиле и изградиле добри практики во однос на активностите на отворено и внатре со млади со оштетен вид или слепи млади; и предложени подобрувања на инфраструктурата и услугите со цел да се вклучат ВИП лица во нивните локални заедници.

Не само што се вративме со вреќа знаење, нови вештини, туку стекнавме и прекрасни нови пријатели и животни спомени.

 


Calls & Announcements Повици и соопштенија