Возбудени сме што можеме да објавиме дека го финализиравме нашиот прв проектен резултат: наставна програма со 36 најдобри практики за учење за одржлив развој и култура специјално прилагодени за млади луѓе со визуелна, интелектуална попреченост и оштетување на слухот. Ова е важен чекор кон зајакнување на лицата со попреченост да бидат поактивни во создавањето на поодржливо и инклузивно општество.

Проектот е кофинансиран од програмата Еразмус+ на Европската комисија и е имплементиран од 6 партнери од 6 држави: Северна Македонија, Романија, Австрија, Албанија, Шведска и Турција.

Горди сме што придонесуваме за создавање попристапни и правични ресурси за учење за лицата со попреченост.

Останете во тек за повеќе информации додека ние продолжуваме да работиме кон нашата цел да дизајнираме помагала за учење за одржлив развој за млади лица со попреченост.

Повеќе за проектот можете да најдете на проектната веб-страна: greengrowth.mdu.mk


Calls & Announcements Повици и соопштенија